2009. december 3., csütörtök

Adventre, ha most nincs is más...

Itt vagyunk hát, megérkeztünk Berlinbe...

Gőzerővel belevetettük magunkat a német nyelv rejtelmeibe: minden nap járunk nyelviskolába, délután házi feladatot csinálunk, estére pedig már csak úgy szállingóznak a fejemben a szavak, kifejezések - sokszor csak innen-onnan elkapott töredékek :-) Pisti nevet is rajtam sokat, ahogy elő-előjön belőlem "valami német" :-)

"Sajnos" most nem tudok még konyhában alkotni, ugyanis időm sem sok van, és a lakást a házinénin kívül még egy igen hangos görög-ciprusi sráccal is megosztjuk... így a konyhában is csak az alapvető dolgokat készítem: szendvics, könnyű tésztavacsora, ilyesmi, lehetőleg akkor, amikor senki nincs itthon rajtunk kívül. Ma sikerült egy olyan chilis babot összehoznom, amit az ellenségemnek sem kínálnék, annyira csípős lett :-))) Úgyhogy jobb, ha csak a tanulásra koncentrálok, szerintem...

Készül egy poszt majd az itteni hatalmas karácsonyi vásárokról és az ott fellelhető finomságokról - vannak bőven, megsúgom, már teszteltünk is párat ;-)

Addig is, egy barátnőm ajánlott egy linket, ami szerintem jól jöhet ötletadónak az adventi készülődés során: minden napra egy süteményrecept - jól hangzik! Ha alkottok valamit, szívesen olvasnék az eredményekről is :-)

Íme a link - köszi, Kata!

http://www.sutigyar.hu/kikapcsolodas/adventi_naptar

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...