2010. április 5., hétfő

Ha vége a húsvétnak

Na, ma délután ünnepélyesen úgy döntök, hogy nálunk vége a húsvétnak :-)

Tulajdonképpen nagyon jól teltek az ünnepnapok - többesszámban, mert itt Németországban már a péntek is hivatalos ünnepnap volt. Péntektől vasárnapig sokat kirándultunk, Berlin környékén felfedeztük a természetet, tavakat, erdőket, tegnap pedig megnéztük a Fal egyetlen olyan maradványát, mely még egybefüggően áll ugyanott, ahol régen. Ezt ma East Side Gallerynek hívják.

Sikerült végül utolsó pillanatban (majdnem húsvéti) sonkát is szereznünk, szombaton ugyanis még bemerészkedtünk egy "hentesüzletbe", amellyel már régóta szemeztem, csak nem volt elég merszem be is menni :-) Tudom, elég viccesen hangozhat ez, de nekem egy kicsi ijesztő még, hogy németül rendeljek húsokat...Végül kinéztem, rendeltem, artikuláltam és meg is kaptam, amit szerettem volna :-) Volt hát kalács, sonka, tojás, miegymás.

Ma rablóhúst (saslikot) készítettem, a munkatakarékosság jegyében :-)


Hozzávalók (kb. 14-16 nyárshoz):

- 2 csirkemell
- 2 db kaliforniai paprika (lehetőleg eltérő színűek)
- 3 kisebb fej hagyma
- egy kevés húsos szalonna
- 4 közepes szem krumpli
- 1,5 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
- só, bors

A csirkemelleket felkockázzuk, kb. 2x2 cm-es darabokra, majd a joghurtban (melybe a fokhagymát belereszeltük) 1-2 órán át (tovább is lehet) pácoljuk őket.

A krumplikat közben előfőzzük egy kicsit, félkeményre.

A krumplit, paprikát, hagymát tetszőleges méretű kockákra vágjuk, majd a csirkemelldarabokkal együtt felhúzzuk őket a saslikpálcákra, váltakozva. Ha színes paprikákat vettünk, az összhatás is vidám, színes lesz. Sózzuk, borsozzuk őket, majd egy kivajazott/olajozott mélyebb tepsibe tesszük őket, és alufóliával lefedve 10-13 percig sütjük kb 160-170 fokon. Ezután a fóliát levesszük, és tovább sütjük a saslikokat, amíg szép pirult színt kapnak, időről-időre megforgatva őket.

Salátával vagy csak magában is könnyű ebéd, vacsora lehet.

Kinek hogy telt a húsvét? Locsolás volt? Nem volt? :-)

2 megjegyzés:

Livi írta...

Isteni lehet! Szeretem az ilyen kis nyárson készült kajákat :)

Bori írta...

Nem rossz... meg variálható, szezonnak megfelelően is, nem? :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...