2010. június 12., szombat

Amikor a blogger csak úgy van


A héten nem voltam nagyon aktív blogilag, sokfelé jártunk, intéztünk ezt-azt. Az az igazság, hogy több "új" dolgot is kipróbáltam, de nem olyanra sikerültek, hogy szívesen ajánlottam volna nektek kipróbálásra. Én általában követem a recepteket, a főbb vonalakat mindenképp, most azonban nem születtek befutók.

Készült például sütés nélküli cheesecake, ami nem szilárdult meg az előírt hűtési idő alatt, viszont szétfolyt. Lehet, hogy maradok inkább a bevált, sütős receptnél.

Készült ricotta torta, amely túl kemény (gumi-szerű) lett a sülés után, pedig a receptet és kommentjeit is alaposan elolvastam, betartottam.

A fenti desszert-kezdeményeket eperrel akartam volna felturbózni, de olyan anti lettem, miután egyik sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeimet, hogy úgy döntöttem, az eper leginkább magában jó, sőt, úgy a legjobb, úgyhogy minden más desszert mondjon le :-) Így a héten sok friss epret ettünk, még szerencse, hogy finomat tudtam beszerezni.

Főztem brassóit, ami finom lett, meg töltött gombafejet, de az ilyen "rutinkajákat" általában nem jut eszembe lefotózni, hogy megosszam a blogon :-) Lehet, hogy ezen majd változtatok :-)

Holnaptól egy darabig otthon nyaralunk, Debrecenben, úgyhogy igyekszem majd anyukám konyhájában (összekötve a kellemeset a hasznossal) egy-két inspiráló ételt alkotni, remélem, az égiek is így akarják majd :-)

Konyhai melléfogásokkal hogy álltok? Remélem, jobb hetetek volt, mint nekem! ;-)

10 megjegyzés:

DocAbe77 írta...

Nos, az igazság kedvéért.
1. A cheesecake esztétikailag valóban nem volt annyira szép, de NAGYON finom volt.
2. Ricotta torta kicsit tényleg kemény, de azért nagyon is ehető.
3.A brassói nagyon jó lett, a töltött gombafejek pedig, hiába sopánkodtam előtte, hogy "micsinálszmán azokkal a finom gombákokkal?" tényleg izgalmas ízt adtak. Csak hát lemaradtak a photoshootingról...
Tehát, a helyzet kiegyensúlyozott gasztroblogilag. Ja, én már kicsit unom az epret... Tudom, buzievagyok:)

Niki írta...

Hát én sem vagyok aktív mostanában új dolgok kipróbálásában.Voltak nekem is műveim amiket elgondolván tökre jó lett volna posztolni,de balul sült el.Egyébként pedig mostanában nincs kedvem a gép előtt ülni,elment a kedvem a máskor olyan nagy érdeklődéssel olvasgatott blogok nézelődésétől...nem kommentelek senkinek,magamhoz néha benézek,körbepillantok hol mi újság de ennyi.Amiket a gépen találok ,azokat a recepteket és képeket szoktam posztolni mostanában.

Tehát én se állok túl fényesen,ezt meg is látni a látogatotságomon:(((((Nagyon gyér:((((

Bori írta...

Köszi, te "mindent kérek", te :-)

Bori írta...

Niki, lehet, hogy ez ilyen hullámzó dolog, nem? Nekem amúgy lenne kedvem, tehát nem ment el, csak most nem úgy alakultak a dolgok. De majd ezután! :-) Te meg menj ki a napra hétvégén, aztán majd lesz ihlet!

Böbe írta...

Emlékezetes elrontásom/elrántásom az a gombás rántotta volt, amire 97%-os készültségi állapotban már csak egy kicsi őrölt borsot kellett volna szórni, ámde a fahéj ugyanolyan fényes tasakban volt régen, mint a bors és én mellényúltam....
Voltunk olyan maradiak, hogy meg sem kóstoltuk :)

Misi írta...

kipróbáltam a brassóit Tbilisziben magyar étteremben! Szerinted az normális, hogy nincs benn krumpli, valamint, hogy padlizsánt i stesznek bele?

Bori írta...

Pedig lehet, hogy a fahéjas rántotta valami flancos ételkölteménynek számít valahol :-)))

Bori írta...

Hát, Misi, ennek utána kellene olvasni egyszer, hogy mi is az igazi brassói receptje. Én ettem már borsó nélkülit is, vagy héjában sült krumplis verziót... Nekem mindig is a borsós változat volt az alap, hagyományos sült krumplival, és szalonnadarabokkal. Utánanézek majd és tudatom!

Unknown írta...

Nekem pezsgőkrémes zebratortából folyt úgy szét a krém, hogy elkeseredésemben meg sem kóstoltam. :)

Bori írta...

Szegéény... amúgy ez a hirtelen megsemmisítés, dacból meg nem kóstolás is egy stratégia, én is csináltam már ilyet. Ha nem látom, jobb is, mintha nem is én követtem volna el :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...