2010. szeptember 25., szombat

Joghurtban pácolt sült csirkecombok

Éjszaka azt álmodtam, hogy tésztát gyúrok, rendesen, két kézzel, ráadásul még azt is éreztem, hogy milyen jó ruganyos is a tészta... Megnéztem, és a google (na jó, Krúdy) szerint azt jelenti, röviden-tömören, hogy családalapítás. Erre varrjak gombot! Na persze, az is lehet, hogy csak túl sokat forgattam Jamie Oliver meg a Két duci hölgy szakácskönyveit estefelé, és annyira megihlettek a receptek, hogy álmomban már el is kezdtem gyúrni, hogy legyen ideje megkelni a tésztának?! :-) 

Álmommal ellentétben azonban nem dagasztottam-kelesztettem semmit ma, viszont sütöttem csirkecombokat, amelyek nagyon finomra sikerültek. 


A csirkehús puha lett, szinte elvált a csonttól, a bőre pedig pont jó ropogós, hát kell ennél több? 
A csirkecombot sokan nem értékelik, pedig olcsó, és legalább olyan jó, mint a melle, sőt, mi több, nem is lehet úgy kiszárítani sem, például. Ihletőm Nigella receptje volt.

Hozzávalók:

- 5 - 5 csirke alsó- és felsőcomb (vagy csak az egyik/másik)
- 4 dl natúr joghurt
- 60 ml olaj
- 4-5 gerezd fokhagyma, kicsit összetörve
- 1 ek só
- bors
- 2 tk római kömény
- 2 ek juharszirup (szerintem méz is megteszi)

A csirkecombokat egy nagy zacskóban vagy tálban bepácoljuk a hozzávalókkal összeöntve. Legalább fél óráig, de akár egy éjszakán keresztül is pácoljuk. 

220°C-ra előmelegítjük a sütőt. Egy nagyobb tepsibe rajuk a combokat, a felesleges pácot lecsepegtetve róluk, és egy kevés olajjal még meglocsoljuk őket.

40-45 percig süssük legalább, amíg teljesen átsülnek, és szép barna színt kapnak. A római kömény és a juharszirup diszkrét, ugyanakkor nagyon érdekes ízt adnak ennek az egyébként teljesen egyszerű ételnek. Rizzsel, paradicsomsalátával ettük.

Ti szeretitek a csirkecombot?

2 megjegyzés:

Alvarezfan1111 írta...

Akkor hát most nincs "tyúkbőrfagylalt", csak finom,ropogós bőr?

Bori írta...

Igen :-) A gyerekkori szóalkotásom (tyúkbőrfagylalt) lehet, hogy ma már vmi csúcsgasztronómiai fogás, nem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...