2011. április 20., szerda

Egy kis húsvéti...

Bár a Húsvét nálunk a vallásos értelmében véve nem olyan jelentős ünnep, valahogy mégis fontos, talán azért, mert ekkorra érezzük igazán, hogy eljött a tavasz. Már van egy-két friss zöldség, süt a nap, megjelennek az első virágok, a fák is gyönyörű színekben pompáznak, és úgy megmozdul valami a levegőben. Újjáéled a természet, és ezt mindenki érzékeli, aki csak egy kicsit is kinyitja a szemét. Jó ilyenkor az utcán, vagy a természetben lenni, sétálni, napozni, és persze jó összejönni a családdal is, ahonnan nem hiányozhat az étel sem :-)

Ma ajánlok nektek egy-két olyan fogást a blog korábbi bejegyzéseiből, melyek szépségükkel  Húsvétkor is megállják a helyüket, vagy gyorsan, könnyen elkészíthetőek.


1. Húsvéti kalács - ami nem hiányozhat az asztalról - klikk a receptért:


2. Napraforgó kenyér, Limara nyomán - klikk a receptért:


3. Könnyű, finom aprósütemény - olvadó pillanatok - klikk a receptért:4. Tökéletes ricottás cheesecake, málnaöntettel - klikk a receptért:


5. Fahéjas kalács - klikk a receptért:


6. Póréhagymás-sajtos szuflé, a vállalkozó kedvűeknek - klikk a receptért:


7. Függést okozó, nagyon csokis fekete-fehér falatok - klikk a receptért:


8. Köretnek: krémsajtos-fűszeres sült krumpli - klikk a receptért:

  
9. Sajtos-szezámmagos csavart rudak, az utolsó pillanatban is - klikk a receptért:10. Egy bevált, klasszikus, puha túrós sütemény - klikk a receptért:Remélem, találtok valami nektek tetsző ételt a rövidke tízes listámon - nekem mind olyan közel áll a szívemhez :-)
Kellemes húsvéti készülődést kívánok mindenkinek!!!

4 megjegyzés:

Kátya írta...

csak végig görgettem a posztot, de máris csorog a nyálam!!!

Bori írta...

:-))))

Kirsztina írta...

Helloka,
ez a legjobbkor jött! Azon gondolkoztam épp, hogy mivel váltsam ki a csokitojást...brrr, és tudtam, hogy csak ide kell kattintanom :D
Puszi,
Kriszti

Bori írta...

Örülök, ha ihlettel szolgálhatok :-) Ma néztem, van olyan csokitojás, amely 49 forintba kerül (!!), és csokit soha nem látott. Wow :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...