2011. június 12., vasárnap

Hawaii lángos - Heee???

A pünkösdi hosszú hétvégén Berlinben minden évben megrendezésre kerül egy Karneval der Kulturen nevű rendezvény, amely a világ kultúráinak sokszínűségét hivatott ünnepelni, nagyon dióhéjban megfogalmazva. Több helyszínen zajlik a karnevál, a csúcspont pedig a vasárnap délutáni felvonulás, vagy menet, mely Kreuzbergből indul, és a végén egy hatalmas "utcabállal" végződik, valamikor éjszaka. Szambatáncosok, afrikai "törzsi" táncosok, elektronikus zene, ázsiai, indiai, latin-amerikai figurák vonulnak táncolva, sípolva, és hatalmas tömegek szemlélik a felvonulást, koktélokat iszogatva, vagy sörözve. Mi idén nem vállaltuk be a tömeget, elég volt tavaly, de tényleg nagy felhajtás, az biztos! :-)

Tegnap délután a bazár-vásár rész felderítése mellett döntöttünk, ott még nem jártunk korábban. 

Bazár

Berlin két forgalmas metrómegállója közt, számtalan utcán terül el a különböző ételes-italos standok tömkelege, különböző ékszeres-ruhás-kütyüs árusokkal megspékelve.  

Volt például tenyérjóslás is...

Voltak zenei színpadok is, jó kis ritmusokkal, és természetesen, az alkoholos-sörös bódék sem hiányoztak.... :-)

Jó kis belga sör...

Egy kicsit önkínzás-jellege volt egyébként a vásározásunknak, ugyanis az EHEC-járvány miatt mi még mindig nem eszünk olyan ételeket, amelyekben nyers uborka/paradicsom/saláta van, bár a "tilalmat" már feloldották, mi még várunk egy kicsit. Így a különböző csábító illatú ételekből alig kóstoltunk most... 

A nap viccét azért kiszúrtuk. Láttunk egy lángosos bódét (ahol mellesleg rengetegen ettek!), echt ungarisch meg minden. 

Yaaay!

Az egy dolog, hogy sonkás és szalámis lángost is lehetett kapni, illetve mindenféle más feltétes csodát is, de a HAWAII LÁNGOS nálam kiverte a biztosítékot!! Eleve nem szeretem annyira ezt a háváj-ízpárosítást, de lángossal??? Hát, nem tudom... :-) De ami a németeket illeti, nekik ízlett, ugyanis láttunk olyat is, aki épp ilyet evett...

Fincsi?
Érdekes ez, hogy a népek ételei hogy alakulnak-formálódnak, ha más népek kezei közé kerülnek... Ahogy én kiakadok a hawaii lángoson, valószínűleg úgy mosolyognak a kínaiak az európai kínai kajákon, az olaszok a különböző pizzacsodákon (máj? borsó? ehh?), és még sorolhatnám :-)

Egyébként pár hete láttunk kürtőskalács-sütödét is, az egyik legforgalmasabb nagyáruházban az Alexanderplatzon! Kíváncsi lennék, ki üzemelteti ezeket a magyaros büféket itt Berlinben? 

Ettetek már hawaii lángost? ;-)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

még nem, de láttam már boldog németeket, akik szilvalekváros lángost toltak az arcukba. a "mi" lángososunk járja Németországot, felénk szerencsére télen jár, amikor jólesik egy kis fokhagymás melegség :)
Helga

Bori írta...

wow, szilvalekváros lángos? :-D Egyébként lehet, hogy csak nekünk kellene elengedni a berögződéseinket? Érdekes...

Kátya írta...

Én is láttam már itthon édes feltétes lángost, talán a lekváros mellett, csokisat?! Szörnyű lehet! Én szintén maradok a fokhagymás-tejfölös-sajtosnál, szerintem az a tuti! Vízparton dög melegben betolni a szíved alá, aztán meg leöblíteni egy jó hideg sörrel!! MMMmmm...ez az élet!!

Bori írta...

mmmhhh :-D igen, igen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...