2009. október 2., péntek

Nálatok laknak-e állatok? 3. rész


Eddigi állatos bejegyzéseim mind csak az egerekre koncentráltak. Most viszont tágítom a kört. Jól.

Szóval nálunk laknak állatok. Ugyan Virginia elég sűrűn lakott állam, valahogy a sok erdő és park közelsége több állatot ad még a városoknak is, így szerencsére mi is találkozhatunk velük sokszor. Számunkra minden találkozás élményszerű, mert otthon Márta hörcsögön kívül csak állatkertben láttunk ilyen konkrét állatokat. Hosszú perceket tudunk eltölteni mókusok és egyáb kisállatok szemlélésével, fotózásával - az egyetemen, ahol a mókuspopuláció nagysága mindenki számára természetes, kicsit komikus hatást keltünk, de nem baj :-)


Mókusok

A Kenwood Farmon, ahol először laktunk, kevesebbet láttuk őket, de a mostani lakásunk környékén szó szerint mókusdömping van! Ha lenézek az erkélyről, most is legalább 5-6 mókust látok odalenn, amint makkot ropogtatnak, fára másznak, ugrálnak ide-oda, vagy épp kergetik egymást.



A minap olyan ritka pillanatot kaptunk el, amikor egy mókus kb. 1 percig nyugton maradt, mert ivott egy szomszéd teknősös kismedencéjéből:


A mókusok egyébként addiktívak, annyira cukik :-)


Ground Hog - Erdei mormota

Ez az állat amennyire "csúnya", annyira szeretnivalóan aranyos. Tudjátok hogyan jellemezném szemléletesen? Olyan, mint egy dagadt, szőrös nokedli.




Ezek a rágcsálók is mindennapos látványként vannak jelen ablakunk alatt, csendesen eszegetnek, szaglásznak, és a legviccesebb az, amikor elhúzzuk az erkélyajtót, megijednek és elszaladnak. Képzeljétek el a dagadt kis nokedliket, ahogyan futnak :-))))

Itt lehet még róluk bővebben olvasni.


Őzek

Az őzeket szerintem nem kell senkinek bemutatnom. A Kenwood Farmon minden este 6 óra után lejöttek a dombról, és az ablakunktól 20-25 méterre legelésztek. A csoportot általában az őzmama és két kis őzike alkotta, de egyszer-egyszer négyen is voltak.



Ők is hihetetlenül aranyosak voltak, minden kis neszre megmerevedtek, hegyezték a fülüket, de mindeközben azért rágtak tovább folyamatosan :-) Itt az új lakás parkjában is láttunk már este őzeket, de hamar elszaladtak, mert errefelé több autó jár és nem szeretik a zajt.


És egyébként nálatok laknak-e állatok?

3 megjegyzés:

Pisti írta...

Jogos a kérdés, hogy miért nincs jobb őzes kép? Nos, a blogger letörölte a fényképezőgép memóriakártyájáról...Hiába GyŐZködtem, hogy mentse el...Nos, szarvashiba volt...

Kátya írta...

Kiskata akari egy olyan szőrös galuskát vagy mit... tök cuki!!

Bori írta...

Lehet hogy nem engednék át a vámon. Vagy kirágná a bőröndöt :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...