2010. február 27., szombat

Az új konyha!

Mivel már többen is érdeklődtetek, hogy milyen is az "új" konyhám, itt Berlinben, most írok róla - és más dolgokról is - egy picit.

A lakás, amit bérlünk Berlin egy csendesebb részén, délnyugaton található, a kerületünk neve Zehlendorf. A környéken több -dorf-ra végződő nevű negyed is van, ezek az ún. "falvak". Nagyon sok itt a széles, fasorral szegélyezett út, melyek télen a hó miatt gyönyörűek, tavasztól őszig pedig a lombok színei miatt :-) Zehlendorf egyébként régen, a világháború után amerikai megszállási övezet volt, melynek nyomai még ma is észlelhetők: itt van az amerikai konzulátus, amerikai-német iskolák, amerikai témájú múzeumok, a boltokban pedig fellelhető jónéhány egyértelműen amerikaiaknak importált termék :-) (például pop-tart, sajtszósz, Hershey's termékek, stb...) Az S-Bahn 5 perc sétára van tőlünk, és kb. 15-20 perc alatt tudunk így eljutni a Brandenburgi kapuhoz, ami már egész jó belváros :-)

A lakásunknak 2 szép nagy szobája van, egy (számunkra) hatalmas terasszal, ahová már alig várom, hogy kiülhessünk majd :-) Világos, csendes, sok zöld vesz minket körül. Bútorozottan béreltük ki, így a berendezés nem teljesen a mi stílusunk, talán kicsit régies, de nem vészes :-)


Éééés akkor a konyha :-)

A helyiség tágas, sok helyem van, amit majd feltölthetek a különböző kincseimmel, szép kilátás nyílik az ablakból a parkra és a teraszra is.


A villanytűzhely újabb, a (szintén villany-)sütő kicsit régebbi, de eddigi tapasztalataim alapján tökéletesen működik minden. (A plakát és a mágneses tábla már a mi újításunk :-))


Legutóbbi visszautunk alkalmával otthoni konyhafelszerelésem komolyabb darabjait idetranszportáltuk, úgyhogy már "csak" a kisebb dolgokat kell majd lassan-lassan beszerezni :-)

A szakácskönyveim egy része is idetalált, már van két német könyvem is! :-)


Érdekes volt, ahogyan a rendezkedés során az itt meglévő konyhai tárgyak alapján találgatni lehetett a korábbi lakó(k) ízlését, hovatartozását és egyéb jellemzőit. Egészbiztos, hogy lakott itt egy angol származású bérlő, ugyanis legalább négy féle tealabdát, különböző (nagyon szép!) komoly teásdobozokat és kétféle teáskannát, illetve forralót találtam. A közvetlenül előttünk lakó bérlő iráni volt, ő érdekes fűszereket hagyott hátra - ezeket ránézésre nem találtam már túl biztatónak (érsd: frissnek). :-) És persze ráakadtam egyéb, letűnt korokból származó tárgyakra is: kicsi, pöttyös tejkiöntő, sötét, virágmintás, zománcos lábasok, őskori kukta... - ők mind a pincében végezték.

Egy-két szép dolgot azért megtartottam, díszként, például ezt a régi konyhamérleget, melyen most cukorkák és aprópénzek vannak épp :-)


Ez pedig egy régi csatosüveg - ezek mindig is tetszettek:



Nemsoká pedig posztolok majd egy jó kis receptet is, úgyhogy nézzetek majd vissza! :-)

2 megjegyzés:

A írta...

szuperjó.
és a terasz annyira-de-annyira hatalmas, hogy akár vendégeket is lehet fogadni rajta?
:)

Bori írta...

Haat hogyne!!! Mondom is mindig, hogy gyertek csak gyertek ;-))) Mikor?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...