2010. április 18., vasárnap

Bori kérdez Titeket!


Május elején hivatalosak vagyunk egy brunch-ra, melyet Pisti új német tanszéke szervez, ismerkedős-lazítós-tavaszi jelleggel. Mindenki hozni fog valamilyen finomságot, édeset-sósat, ahogy kell.

Arra gondoltam, valami magyar(os) édességet sütnék az alkalomra, ami jól bírja a szállítást (nem nagyon habos, tojásos) és nem kellenek hozzá "lehetetlen" alapanyagok (pl. hájas tészta)...

Kíváncsi lennék a véleményeitekre: szerintetek mit süssek? Mi az az édesség, amelyet szivesen megkóstoltatnátok németekkel, akiknek leginkább a "Gulasch" jut eszükbe Magyarországról? :-)

Előre is köszönöm a tanácsaitokat :-)

27 megjegyzés:

Maimoni írta...

Mondjuk piskótatekercs? Az nem is macerás...

Böbe írta...

Túrós batyu - mama receptje?

Bori írta...

Jegyezve, mindekettőre gondoltam már :-)

Bori írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Bori írta...

Jól kezelem a saját megjegyzéseimet... :-)

jókaja írta...

Abszolút hungarikum, és szállítható is, bár "picit" bonyolultabb, a Dobos torta.

Bori írta...

A Dobos torta izgalmas project lehetne, valóban, mert még sosem csináltam, mindig szeretek újakat kipróbálni! :-)

Kátya írta...

A túrós batyu és a dobos torta szerintem mindkettő szuper ötlet, kiegészíteném még a zserbóval és az aranygaluskával (bár ez utóbbit talán nehezebb szállítani a sodó miatt, de megérné!) Nekem ezek a magyar favoritok, bármelyik tuti nyerő a fritzeknél :D

Maimoni írta...

És a rétes? Szállítani is egyszerű, az elkészítése meg lehet gyors - réteslapból -, vagy macerás, de akkor aztán hanyattesnek tőle!

Bori írta...

Igen, és réteslap végülis van kint is, meg abban már egész gyakorlott is vagyok! Köszi! Nem hiszem, hogy magam csinálnék rétestésztát...

Nóra írta...

Csőröge fánk? Házi baracklekvárral?

Bori írta...

Szintén nagyon jóóó, és van is lekvárunk!

Misi írta...

Somlói Galuska

A piskótatekercset már írta valaki

viccből: kókuszgolyó

Rigó Jancsi, bejgli, grillázs, almásrétes (vagy pite, már nem tudom), pogácsa (sajtos, tepertős (tepertőt szalonnábból te magad is tudsz készíteni), túrós), fánk

Ezek a kedvenceim! Valamint van egy sütemény, aminek sehogysem jut eszembe a neve, valami nagyon régi, elég változatos összetevőkből készült középkori magyar sütemény, ami nagyon nagyon finom. Ha eszembe jutvagy megtalálom, akkor megírom a nevét!

Névtelen írta...

Szia!
Tudom, hogy édes sütit kérdeztél, de azért- gondoltam- megemlítem itt, hogy tavaly brémai barátnőnknél "Kochabend" volt (amolyan közös baráti otthoni főzőcske, sütés vendégekkel remek hangulatban), s előrukkoltam kis kenyérfalatkákon amolyan jó kis házikőrözöttel... Hááát... nem sok maradt. Ha most nem is, de más alkalmakkor elsütheted, nagyon bejött a német barátoknak. Az előzőleg otthon elkészített, kicsit összeérlelt kőrözött egy kis dobozkában remekül szállítható, helyszínen lehet kenegetni.
Egyébként nagyon élvezem a blogod olvasását, az ételeken kívül nagyon szórakoztatóan írsz a háttérről is. Köszönjük!
Üdv
Teó

atish írta...

nagymamám "kompéros"sát vinném.
kőtt tészta az alja, vajas-főtt-tört krumpli a teteje, együtt sülnek gyönyörűre, tejföllel kell megkenni a tetejét.

édesnek meg kókuszgolyót golyónkként 2 meggyel. :)

Bori írta...

Nagyon köszönöm, Teó! A körözött egyébként egy olyan "titkos" étel, amelyről nem is gondolná az ember, mennyire szereti, amíg eszébe nem jut, hogy már milyen rég evett... Örülök, hogy tetszik a blog is :-)

Atish: erről a sütiről még soha nem hallottam, neki is állok mindjárt riszörcsölni :-)

Bori írta...

Teó: a körözött Németországban miből készült? Túró/cottage cheese/ ricotta?

Névtelen írta...

Bori, én Magyaro-n élek, csak Németo-ban voltunk, s kértek valami kis magyaros előfalatkát a főétel előtt arra az időre, amíg főzőcskézünk. Itthon juhtúróval csinálom, de ott túróból, mert nagyon nem volt időnk rohangálni alapanyagok után. Hogy Németo.-ban mi minden van, azt nem tudom, biztos ott is van juh- ill egyéb túrófélék. Szerintem nyugodtan lehet variálni, kísérletezni, nagyon elrontani nem tudod.
Teó

Bori írta...

Jaaaahaaa :-)) Na, akkor kisérletezésre fel! ;-)

Névtelen írta...

Krumplinángos??igaz nem édes, de lehet ütős, ilyen olyan feltéttel...szilvalekvár, párolt káposzta, vagy lilahagyma??

Jah, véletlenül keveredtem erre, nagyon tetszenek az írásaid :D Gratulálok!!

Bori írta...

Köszi kedves Névtelen! Krumplilángos-kísérletezés ezennel betervezve!! :-))

Névtelen írta...

Szia, zserbot es almas pitet tudok javasolni! Mind a kettot egyszeru elkesziteni es nalunk (angliaban elek) imadjak es folyamatosan kovetelik is ujra es ujra!:)

Névtelen írta...

Örülök, hogy tetszett az ötlet, mármint a krumplilángos, nálam azóta ismét favorit, amióta a boldogkőváraljai (szakács)sereg lerohanta Miskolcon a múzeumkertet :) ... épp ma meséltem egy osztálynyi gyerkőcnek hogy a sparhelton/masinán készített dolog volt a legfinomabb, amit a pótnagymami a nyaralások alkalmával készíthetett!Kata

Bori írta...

:-) Igen, valahogy mindig az az igazi... nem tudom, mi lehet a titka :-)

A zserbó pedig nagyon erősen első helyezettnek látszik lassan! :-) Köszönöm az ötleteket!

Niki írta...

Kukucs,át hozzám:-DDD

Névtelen írta...

Bori, nekem van egy szuperbiztos, elronthatatlan zserbo receptem (azt sutom evek ota) ha gondolod szivesen atkuldom neked! Dori

Bori írta...

Szia Dóri/Dori (?)! Megköszönném, ha átküldenéd, bár először most valószínűleg a mézes zserbót fogom kipróbálni, de mindenképp jól jöhet, ha az nem sikerül, például, és persze egyébként is! Szeretem a bevált recepteket. Nagyon köszönöm! :-) Az email: boriblog@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...