2010. november 8., hétfő

Friss bazsalikomos, koktélparadicsomos sült csirkecombok

Nemrég jó barátok jöttek hozzánk látogatóba otthonról, igaz, csak pár napra értek rá, de nagyon jól éreztük magunkat. Kivételesen szép idővel fogadta őket Berlin, így október utolsó napjaiban, úgyhogy sokfelé el tudtunk menni, sok szép helyet bejártunk...
 
Első estére ilyen bazsalikomos-paradicsomos csirkecombokat sütöttem nekik, és egész finomra sikerültek. :-) 


Tényleg: a koktélparadicsomok íze koncentrálódik a sülés-párolódás közben, a bazsalikomlevelek átadják aromájukat, a nem kevés fokhagyma pedig finoman kiegészíti az édesebb dimenziót. Ismét fontos kiemelni, hogy a hozzávalók tepsibe helyezése után legközelebb csak akkor van dolgunk az étellel, amikor kivesszük a sütőből, és tálaljuk. :-)

A receptet Jamie Oliver Jamie vacsorája című könyvében találtam.

Hozzávalók:

- 4 egész csirkecomb
- 6-8 gerezd fokhagyma
- két nagy marék koktélparadicsom
- egy jó marék friss bazsalikomlevél
- só, bors, olívaolaj

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A csirkecombokat szükség esetén öblítsük le, konyhai törlővel "szárítsuk" meg kívül. Fűszerezzük őket sóval és borssal alaposan. Öblítsük le a paradicsomokat és a bazsalikomleveleket is. Rakjuk a csirkecombokat egy megfelelő méretű tepsibe, oszlassuk el köztük a fokhagymát és a paradicsomokat, szórjuk rájuk a bazsalikomleveleket. Locsoljuk meg az egészet egy kevés olívaolajjal.

Süssük kb. másfél órán át, vagy amíg kellően megpuhul a hús és a bőre szép barnára pirul. Nagy adag zöldsalátával diétázóknak, sokféleképpen variálható krumplipürével a nem diétázóknak ajánlott :-)

Kinek hiányzik máris a nyár, ha ezekre a szép színekre néz? :-)

4 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

Igen, ezek a vendégek mi voltunk, akik ebbe az olaszos ízvilágba érkeztek, habár úgy tudtuk Berlinbe megyünk. Azóta én is megsütöttem ezt az egyszerű, de nagyszerű csiricombit, nagyon szuper!

Bori írta...

Zsuuuzsiii, csiricombi???? Mi is a foglakozásod? ;-))) Amúgy örülök, hogy nektek is bejött! :-)

Zsuzsanna írta...

De Bori!
A nyelvben lévő lehetőségeket ki kell használni!:) Nézd csak meg Weöres Sándor verseit! Szeretem csengetni a szavakat! :)A tönkiliszis tortillád :) ízletes alap, Pisti szerint:)

Bori írta...

:-))) Na, jó, megadom magam...! Tönkiliszi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...